Usluge‎ > ‎

Hipnoterapija

Hipnoza ili trans je stanje vrlo fokusirane pažnje u kojoj osoba ima mogućnost pristupanja obilju nesvjesnih izvora za osobni rast i razvoj.

Hipnoterapija se uspješno koristi u:
  • tretmanu boli
  • depresije
  • anksioznosti
  • napada panike
  • stresa
  • promjeni negativnih navika
  • kao i mnogih drugih psiholoških i medicinskih teškoća.
Stanje hipnoze ili transa je zapravo prirodan fenomen koji se ponekad javlja spontano. Primjer spontanog ulaska u trans je kada se nađete uronjeni u zanimljivom sanjarenju, misli vam lutaju, te ponekad čak možete i otkriti nova rješenja za neki stari problem.
Stanje transa javlja se i onda kada ste zadubljeni u čitanje knjige, slušanje glazbe, umjetničko stvaralaštvo, ili u razgovoru s drugom osobom.
Javlja se i onda kada vam je dosadno, možda na nekom predavanju kada vaš um jednostavno odluta negdje drugdje.
Za vrijeme trajanja takvog stanja, vanjski podražaji i distrakcije nisu se više «natjecali» za vašu pažnju uslijed čega ste bili u mogućnosti utonuti u one misli i ideje koje ste vi odabrali i koje za vas imaju posebno značenje.

U većini slučajeva hipnotički trans prolazi neopaženo, no ponekad je prepoznat i korišten, kao što je to slučaj u hipnoterapiji.
Tijekom primjene hipnoze odnosno transa možete biti receptivniji za vaše osobno unutarnje iskustvo i neostvarene potencijale, a pomoću terapijske sugestije ti potencijali mogu biti istraženi i razvijeni.
Hipnoterapeut vam pomaže da u vrlo opuštenom stanju izmijenite negativne obrasce i ideje u snažne pozitivne stavove o sebi i svojoj okolini, kao i da prevladate usvojena ograničenja kako bi se vaši unutarnji potencijali mogli realizirati, a u namjeri da postignete svoje terapeutske ciljeve na svoj osobni i osobit način.


Vaša iskustva:

"Obratio sam se doktorici Neli zbog problema sa spavanjem. Pomogla mi je da bolje osvijestim sadašnju životnu situaciju, te dala mnoštvo savjeta i tehnika za opuštanje, što u konačnici dovodi i do boljeg spavanja. Nakon svake seanse imao sam osjećaj kao da sam bio na izvrsnoj masaži, samo 'iznutra'. Radi se o jednoj toploj, empatičnoj i srdačnoj osobi koju bih preporučio svakome."

M.M.


"Pronašla sam gosp. Neli na internetu i javila se u želji da pokušam rješiti problem klaustrofobije koji imam otkad znam za sebe. Nakon samo tri susreta, učenja metode disanja i uvađanja u ugodno, opušteno stanje transa, hipnoze - želim naglasiti da se ne događa ništa čega osoba nije svjesna i u čemu u potpunosti ne sudjeluje, ja sam se suočila sa svojim velikim strahom – i nakon 40 godina, koliko pamtim – ušla sam u lift i provozala se njime!
Naravno da je moja odluka da se suočim s tim problemom bila čvrsta i jaka, ali bez pomoći gosp. Neli i hipnoterapije mislim da ne bih smogla snage da se uhvatim u koštac s time. 

Moje je iskustvo tek započelo i ja sam ga doživjela kao predivno stanje opuštenosti u kojem nemoguće postaje moguće. Hvala Neli. Tople preporuke svima koji su otvoreni za ovakvu vrstu terapije.“

I.P.


"Zbog anksioznosti nisam mogao izaći iz kuće, a najveći problem bila je vožnja. Sada mogu reći da vozim po cijeloj Europi bez ikakvih problema. Zahvaljujem gospođi Neli i svakome bih preporučio hipnoterapiju."

J.S.


"Najteži je put do sebe. Mislim da je Freud rekao nešto slično. Tu sam gdje jesam. Lutalica koja se vraća na pravi put. Školjkica koja se otvorila do neke mjere i još uvijek to čini. Vrata samospoznaje ne bih odškrinula da mi preko puta nije sjedila osoba koja me poticala da se otvorim i prestanem sumnjati u svoje kvalitete. Mijenjati sebe nije jednostavno, no daleko je lakše kada imate podršku osobe koja je topla, empatična, puna razumijevanja i koja vas svaki put dočekuje s osmijehom na licu. Hvala ❤ “

B.P.


"Doktoricu Neli upoznala sam u razdoblju života kada sam joj se obratila za pomoć zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja. Naši zajednički razgovori ukazali su mi na uzroke nezadovoljstva koje sam tada osjećala te me motivirali da odlučnije provedem životne odluke za koje sam naslućivala da trebam. Sada, pola godine nakon tretmana mogu reći da sam uspješno realizirala svoje zadane ciljeve - ostvarila sam dugo željeno putovanje, nakon kojeg mi se otvorila prilika za novi posao i preseljenje u inozemstvo. Zahvaljujem se doktorici Neli na njenoj stručnosti i ljudskosti koje mi je pružila kada mi je najviše trebalo.“

I.Ž.


"Ono što mi je trebalo je dijeljenje, verbalizacija svojih vlastitih misli s nekim, razmjena stavova i razmišljanja s osobom koja neće utjecati direktno na moje mišljenje, a opet dovest će me do zaključka. Trebalo mi je prihvaćanje i ne-osuda, što god da ja izrekla na glas.To sam sve dobila, uz mnogo empatije, i uz mnogo pozitivne energije. Dobila sam pogled na stvari koje su mi zaokupljale misli iz skroz druge perspektive, a još bitnije cijelu novu ideju da postoji uvijek druga perspektiva na stvari i uvijek postoje različita rješenja. To što mi nešto ne vidimo, ne znači da ne postoji. Dobro je, što god da se događa. I bit će dobro, što god da dođe.“

A.C.


"Pomoć psihologinje sam zatražila u periodu u kojem sam se osjećala vrlo tjeskobno, uplašeno i pod stresom. Razgovor s psihologinjom mi je pomogao bolje čuti te sagledati vlastite misli, te shvatiti od kuda dolaze i zbog čega. Potreban mi je bio razgovor te okolina u kojoj mogu ispričati sve što me muči bez osude ali i s puno razumijevanja i strpljenja te dobiti povratnu informaciju koju mogu razumjeti i poslije i iskoristiti. To sam sve i dobila i jako sam zadovoljna što sam odlučila doći kod psihologinje Neli Abramić Čehić.“

S.R.


"Mojoj mami je prije godinu dana dijagnosticiran Alzheimer. Pri tome mi je rečeno da postoji veliko nasljedno opterećenje za tu bolest. Ubrzo nakon toga, u meni  je počeo rasti strah od Alzheimera  i ja sam praktično stvorila scenarij u kojem je ta bolest za mene postala neizbježna, nisam vidjela izlaz, niti mogućnost da zapravo mogu oboliti od bilo čega ili pak ostati potpuno zdrava. Osjećala sam da taj strah preuzima kontrolu i da nikako nije dobar za mene te da moram brzo nešto poduzeti. Obratila sam se Neli. Nakon nekoliko vrlo ugodnih tretmana, stvari su se počele mijenjati. Uz njeno stručno, nadasve ugodno, pozitivno i nasmijano vodstvo i hipnoterapiju, opet sam počela vjerovati u sebe, strah je postajao sve manji, počela sam ponovo biti vesela i opuštenija, kao da sam skinula veliki teret s leđa. Mislim da sam se vratila u osobu kakva sam bila prije, možda čak i bolju jer sam usput i naučila kako raditi na sebi. Sve su činjenice ostale iste, ali  gledam na njih na drugačiji način. Veliko hvala.. i  svakako ću svakome preporučiti hipnoterapiju. Prekrasno iskustvo za mene!“

T.B.C.


"U zadnje dvije godine sam imao problema sa paničnim napadajima. Čak sam par puta završio na hitnoj gdje bi ustanovili da mi nije ništa. Sve je to počelo dosta utjecati na moj život. Probao sam si sam pomoći ali to nije išlo a onda sam pretražujući po internetu došao do psihologinje Neli Abramic Čehić i probao hipnoterapiju. Nakon samo par dolazaka moji su se strahovi poprilično smanjili, isto tako i panični napadaji i nakon dugo vremena mi se život vratio u normalu... "

K.K.


"Biti roditelj je uvijek izazov, ali biti roditelj troje djece od kojih su dva blizanci od 3 godine, za mene je bio veliki. Osjećaj da sam izgubila sebe, anksioznost, umor i osjećaj da više ne znam kako sa svojom djecom, bili su osjećaji s kojima sam stigla do doktorice Neli. Nakon kratkog vremena počeo se vraćati moj optimizam. Toplim i profesionalnim pristupom doktorice stvari više nisu izgledale nerješive i ubrzo su se počele slagati na svoje mjesto. Vratila se i moja odlučnost i snaga da promijenim ono što je u mojoj moći. I uspjela sam. Hvala doktorici koja mi je pomogla vratiti radost u moj život i život moje djece, i koja me i dalje vodi na tom putu sreće. "

S.Š.


"Pomoć gospođe Neli, vrlo drage i srdačne osobe, potražila sam zbog tjeskobe i određenog straha koji mi je prouzrokovao ozbiljne smetnje u svakodnevnom životu. Nekoliko seansi hipnoterapije te razgovora s Neli u značajnoj su mjeri ublažili moju tjeskobu i strah te počinjem osjećati kako se polako vraćam u "normalni" život. Hipnoterapiju kod Neli od srca bih preporučila svima onima koje muče tjeskoba i strahovi."

K.B.


"Zaista ne mogu naći riječi kojima bih opisala moje iskustvo... par pozitivnih odluka i puno pozitivnih promjena... profesionalan i odličan međusoban odnos... stvarno se bolje nosim sa životnim izazovima,i za to Vam od srca hvala :-)"

M.S.


"Moji napadi panike i neobjašnjivog straha javili su se prije tri godine. Nevjerojatno je koliku patnju čovjeku to može prouzročiti. Imao sam osjećaj da se gušim, bolove u prsima i trbuhu, vrtoglavicu. Kada mi se stanje dodatno pogoršalo odlučio sam da moram nešto poduzeti i odlučio sam se za hipnoterapiju.
Za Neli mogu reći da je veoma profesionalna. Kada bih joj ispričao o nekom problemu, na sljedećoj terapiji taj je problem bio rješavan, a moja pitanja su uvijek nailazila na odgovore. Prije dva mjeseca sam imao takve strahove da sam imao osjećaj da želim vrištati, vrtjelo mi se u glavi, oblijevao me znoj i slabo sam jeo. Sada su, zahvljujući Neli, strahovi bitno smanjeni, ponekad me još uhvati strah, ali mnogo, mnogo manji, a polako mi se vraća optimizam i želja za životom."

M.G.


"Najteže je kad izgubiš doticaj sa samim sobom, kad ne znaš kako nastaviti dalje i ne vidiš izlaz. A bol ti zaokupi cijeli život i nemaš više kontrolu nad njim. Nakon dugo mjeseci žalovanja zbog prekida veze i što se nisam mogla pomaknuti s mjesta odlučila sam potražiti pomoć. Obratila sam se doktorici Neli. Uz njenu stručnost i topao pristup i uz pomoć 2 tretmana hipnoterapije osjećam se toliko bolje da opet imam volju za životom. Osjećam opet ono uzbuđenje i veselje i opet sam pronašla sebe. Napokon opet imam kvalitetniji i sretniji život. Svakako bi preporučila svima hipnoterapiju."

K.Đ.


"Rad na sebi mi je gotovo u potpunosti preuzeo misli i već zamišljam kako to mora biti dobar osjećaj kad si u potpunosti zadovoljan sam sa sobom. Još me ponekad na kratko uhvati strah, ali vjerujem da ću u potpunosti uspjeti. Znam točno da se tijekom hipnoterapije odblokirao taj osjećaj bijesa i nastao takav prekrasan mir u mom trbuhu. Nakon nekoliko dana mojom glavom je prostrujao neki neobičan osjećaj i napadaji panike su postali puno blaži i rjeđi. Do tada čak nisam mogla gledati ljude jer sam mislila da sigurno znaju i vide da samnom nešto nije u redu, a sada su te uznemiravajuće misli nestale. Vjerujem da mi je hipnoterapija pomogla da se danas osjećam puno bolje."

S.B.


"Život je lijep!
To mogu reći iznova zahvaljujući gospođi Neli i hipnoterapiji. Ponovno živim punim plućima i radujem se svakom novom danu.
Nitko od nas ne može znati što nas čeka u životu, pa tako ni ja nisam pomislila da će me ikada snaći nemiri, strahovi i nesanice. Neka loša stanja koja su me sputavala da normalno funkcioniram i da se veselim svemu što me je do tada veselilo. Budući da su se ta stanja ponavljala i utjerala mi veliki strah kako dalje kroz život odlučila sam zatražiti pomoć.
Od kud, kako i zašto sam uspjela doći do hipnoterapije ni dan danas ne znam, jer do tada za hipnoterapiju nisam ni čula. Znala sam samo za hipnozu onu filmsku, scensku, koja služi za zabavu.
Nazvala sam gospođu Neli i zakazala termin. Pri dolasku sam ugledala jedno blago lice koje ulijeva povjerenje. Obavili smo razgovor, te ukupno proveli četiri seanse. Šta se dogodilo ja ne znam. Kao da je gospođa Neli bila ona dobra vila iz bajke s čarobnim štapićem, te učinila da moje noći opet budu mirne i spokojne. Nestali su strahovi i nemiri.
I zato samo jedno veliko HVALA!"

S. Š.


Zbog zaštite privatnosti korisnika usluga, na WEB stranici u rubrici Vaša iskustva, neće biti objavljivana puna imena i prezimena, već samo inicijali.