Neli Abramić Čehić u svojoj ordinaciji
Neli Abramić Čehić vlasnica je privatne psihološke prakse u Rijeci od 2010.godine. Klinički je psiholog, certificirani hipnoterapeut i licencirani psiholog u medicini rada.

Nakon završene osnovne i srednje muzičke škole stječe zvanje klavirist instrumentalist, a već je tijekom srednjoškolskog muzičkog obrazovanja prisustvovala seminarima muzikoterapije, što je na neki način odredilo njen budući profesionalni interes. Završava Pedagoški fakultet u Rijeci gdje je na Odsjeku za psihologiju stekla stručni naziv diplomirani psiholog - profesor, a potom završava i poslijediplomski specijalistički studij kliničke psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stječe stručni naziv magistar specijalist kliničke psihologije.

Prva saznanja o mogućnostima primjene hipnoze u terapijske svrhe stječe u Školi kibernetike psihoterapije, nakon čega završava edukaciju iz Ericksonijanske hipnoterapije i stječe međunarodno priznati certifikat odobren od American Board of Hypnotherapy. Njen trenutni profesionalni interes je Neurolingvistička psihoterapija (NLPt) i EMDR.

Tijekom 20 godišnjeg radnog iskustva sudjelovala je na brojnim seminarima, radionicama i edukacijama, te se i nadalje kontinuirano stručno usavršava.U svojoj psihološkoj praksi raspolaže sa prostorom za individualno i partnersko savjetovanje.